Course curriculum

    1. Doppler effect of sound

    2. The wave equation relation

    3. Doppler Effect

    4. Terms used in doppler effect: velocity of medium

    5. Terms used in doppler effect: source velocity

    6. Terms used in doppler effect: listener velocity

    7. Terms used in doppler effect: source frequency

    8. Terms used in doppler effect: listener frequency

    9. Increase in wavelength

    10. Increase in wavelength formula

    11. Decrease in wavelength

    12. Decrease in wavelength formula

    13. Frequency experienced by listener/ observer

    14. High pitch sensation

    15. Low pitch sensation

    16. Receiver frequency for em waves

    17. Redshift of light

    18. Blueshift of light

    1. AS Phy, P1, V2, May 2016, Question:23

    2. AS Phy, P1, V2, Nov 2016, Question:25

    3. AS Phy, P1, V2, May 2017, Question:25

    4. AS Phy, P1, V2, Nov 2017, Question:25

    5. AS Phy, P1, V2, May 2018, Question:27

    6. AS Phy, P1, V2, Nov 2018, Question:25

    7. AS Phy, P1, V2, May 2019, Question:26

    8. AS Phy, P1, V2, Nov 2019, Question:23

    9. AS Phy, P1, V2, May 2020, Question:25

    10. AS Phy, P1, V2, Nov 2020, Question:25

    11. AS Phy, P1, V2, May 2021, Question:24

    12. AS Phy, P1, V2, Nov 2021, Question: 25, Answer: C

    13. AS Phy, P1, V2, May 2022, Question: 24, Answer: A

    14. AS Phy, P1, V2, Nov 2022, Question: 24, Answer: A

    15. AS Phy, P1, V2, Oct 2014, Question: 38, Answer: D

    16. AS Phy, P1, V2, Oct 2014, Question: 39, Answer: B

    17. AS Phy, P1, V2, Oct 2014, Question: 40, Answer: C

    18. AS Phy, P1, V2, Oct 2023, Question: 22, Answer: A

    19. AS Phy, P1, V2, May 2024, Question: 21, Answer: C

    1. AS Phy, P2, V2, May 2016, Question:4

    2. AS Phy, P1, V2, May 2017, Question:5

    3. AS Phy, P2, V2, May 2018, Question:3 Part:E

    4. AS Phy, P2, V2, May 2019, Question:2 D

    5. AS Phy, P2, V2, Nov 2021, Question: 4, ms_4

    1. AS Phy, P2, V1, Oct 2019, Question: 3, ms_3

    2. AS Phy, P2, V1, Oct 2021, Question: 4, ms_4

    1. AS Phy, P2, V3, Oct 2021, Question: 3, ms_3

    2. AS Phy, P2, V3, May 2018, Question: 2, ms_2

About this course

  • $50.00
  • 46 lessons
  • 1 hour of video content